-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:8713 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:5

دختري بيست ساله تا كنون از مرجعي تقليد نميكرده، ولي اعمالش را درست و به موقع انجام ميداده است. اكنون ميخواهد از آيت الله صانعي تقليد كند. آيا بايد از نه يا سيزده سالگي تا كنون تمامي نمازها و روزه هايش را قضا كند؟ چگونه اين همه نماز و روزه را قضا كند؟! آيا راه ديگري هست؟

خواهر گرامي! اميدواريم در پناه خداوند متعال موفق و مؤيد باشيد.

دختري كه مدتي از مرجعي تقليد نميكرده و اعمالش را انجام ميداده، اگر آن اعمال بر اساس فتواي مرجع فعلي (كه ميخواهد از او تقليد كند) صحيح بوده، نيازي به قضا كردن نيست. اما اگر باطل بوده، به فتواي آيت اللَّه صانعي بايد از سيزده سالگي به بعد قضا كند.(1) به فتواي بقيه مراجع بايد از نُه سالگي به بعد قضا كند و راه ديگري غير از قضاي اعمال سابق نيست. لازم نيست قضاي نماز و روزه فوراً و پشت سر هم انجام گيرد، بلكه ميتوان به تدريج و در فرصتهاي به دست آمده قضا نمود.

در مورد سؤال آن خواهر بيست ساله كه حدود يازده يا هفت سال بدون تقليد نماز و روزه انجام ميداده و اكنون ميخواهد از آيت اللَّه صانعي تقليد كند، بايد ببيند اعمال سابقش (هفت سال گذشته) با فتواي ايشان تطبيق داشته است يا نه؟ اگر تطبيق داشته، كه غالباً مطابقت دارد (چون اختلاف چنداني در نحوه وضو و نماز و ديگر شرايط در بين مراجع نيست، مگر در موارد جزئي؛ بنابراين) نيازي به قضاي آن نيست.

پي نوشتها:

1. مجمع المسائل، ج 2، س 29.







مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.